јуни 6, 2023

Циркус Северномакедоникус

Додека по кафани и автобуси секој секому дише во врат без маска, а меѓу нив има учители и учителки, потоа као набожемски во училиштата се спроведуваат строги протоколи. Директорка на школо ја гледаш на маса качена во Скопски Мерак, разиграна, растресена, а другиот ден, во школо во скафандер облечена, објаснува како треба да се почитува она што го кажал Семоќниот Филипче. Циркус Северномакедоникус.
А бе нас Елон Маск треба да не лансира на некоја ненаселена планета. Или да не прати везден да се шлашкаме низ вселената ко пусти гоеда.

Фејсбук статус на Сашо Тасевски

За авторот

Сподели