јуни 6, 2023

Радев: Извештајот на ЕК е признание за долгогодишен неуспех во борбата против корупцијата (видео)

По првпат, Европската Комисија објави извештај со анализа на владеењето на правото во сите земји на ЕУ, во кој што нотираше многу проблеми кога станува збор за Бугарија.

По објавувањето на извештајот на ЕК,тамошниот претседател Румен Радев посочи дека тоа според него е доказ дека Владата не добива европска поддршка поради неуспехот во борбата против корупцијата.

За авторот

Сподели