јуни 5, 2023
Роберт Милески

Александра Ружин – некаква си координаторка за онлајн платформата: Да се дизајнира и развие онлајн решение кое ќе биде функционално и стабилно, и кое ќе биде модифицирано и имплементирано во реално време од над 26.000 наставници во спроведување на наставата на над 250.000 ученици во над 1.000 училишта е исклучително комплексен и динамичен процес кое во денешно време е дури и премногу амбициозно.

Милески: Зошто ЛАЖЕШ? Ниту нешто “дизајниравте”, ниту нешто “развивте”! Тие два збора во Информатика даваат значење дека САМИТЕ сте направиле нов софтверски производ! Тоа е лага! Платформата е опен сорс (отворена за секого), а изработена одамна од инженери од цел свет. Тоа што вие го направивте е што го спуштивте програмот на ваш сервер и во админ сетирања подесивте име на корисник. Другиот дел што го користите, Teams, е развиен од Microsoft.

Инаку колку за споредба за “тежината” на работата, да седнам сам вечерва да го подесам истото што го работите, до Сабота вечер ќе биде подготвено за 2 милиони корисници. И тестирано секако..

Лажови

Фејсбук статус на Роберт Милески

За авторот

Сподели