јуни 5, 2023

Поскапува паркингот во Kомплексот клиники Mајка Tереза

Повторно поскапува паркингот во рамките на Комплексот клиники Мајка Тереза, вака одлучи претпладнево мнозинството предводено од СДСМ во Совето на Град Скопје и го усвои предлогот на градоначалникот.

Во време на светска пандемија кога здравствените услуги за многумина се неопходни цената на паркингот на Клинички се зголемува од 25 на 30 денари.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов неодмна се пофали со изгрдбата на новиот паркинг кај Гинеколошката клиника за кој граѓаните се шегуваа дека е единствената инвестиција на СДСМ во здравството изминатите три години. Просторот за паркирање на местото на некогашната зграда на Клиниката за гинекологија ќе може да прими 150 возила, но очигледно граѓаните скапо ќе ги чини.

За авторот

Сподели