јуни 6, 2023

Костовски бара Собранието да расправа за Еуростандард банка: Криминалот и корупцијата ни се пред нос

Бизнисменот Трифун Костовски во колумна денеска објави дека побарал парламентот да расправа за случајот со стечајот на Еуростандард банка.

„Деновиве доставив официјален допис до Собранието на Република Македонија, со кое што барам од Собранието како највисок законодавен орган и единствен надлежен орган за контрола на работењето на Народна банка, на дневен ред на своите седници да го постави прашањето за стечај на Еуростандард банка. Инсистирав да се направи длабока експертска анализа за процедурите кои не беа употребени од страна на Народната банка и по утврдувањето на тие пропусти да даде налог до Владата на РМ да се вклучат сите институции во борбата против криминалот и корупцијата. Најискрено народните избраници треба да преминат од зборови на дела. Криминалот и корупцијата ни се пред нос.
Дописот е доставен до сите пратеници преку нивните координатори на пратенички групи и посебно до пратениците кои не се дел од пратеничките групи’, пишува Костовски во својата колумна.

Линк до целата колумна:

https://inbox7.mk/archives/7823

За авторот

Сподели