јуни 5, 2023

Две години од неуспешниот референдум

Две години од НЕУСПЕШНИОТ референдум каде еден мал и мирољубив народ на Балканот го покажа своето достоинство и гордо одби да се самоукине!🇲🇰

Пред две години, Македонија застана на правилната страна на историјата. Преку организиран МАСОВЕН БОЈКОТ на илегалниот референдум, покажа сплотеност во Отпорот спрема империјализмот спроведен од корумпираните домашни и странски бирократи и го одбрани АСНОМскиот карактер на Републиката.

Покрај сите поткупи, закани и уцени од локалните квислинзи и моќната “дипломатска” машинерија, на референдумот како највисок облик на демократија, народот јасно порача: „НЕ ЗА ЕУ И НАТО ПО СЕКОЈА ЦЕНА!”

Затоа секоја наредна власт ќе има легално и морално право (и ДОЛЖНОСТ) да ја исправи историската неправда.

СмртНаИмперијализмот

СлободаНаНародите

За авторот

Сподели