јуни 6, 2023

Милески за Националната платформа: “Стрес тест” се прави на друг начин, а не со тоа што ќе го отвориш системот за јавност и – крах!

Роберт Милески

Ние во софтверското инженерство крајниот производ и крајниот корисник не го користиме за тест фаза! “Стрес тест” се прави на друг начин, а не со тоа што ќе го отвориш системот за јавност и – крах!

Инаку воопшто не ми е јасно зошто се впуштија во креирање на некаква национална платформа кога веќе постојат светски признати скалабилни решенија кои ја вршат оваа работа беспрекорно. На пример Мicrosoft Teams.

Што мислите, ние со информатички компании будали сме што користиме готови решенија?

Подобро ќе ви беше да побарате од Мајкрософт да направат серверска фарма за поголема поддршка на Македонија и со тоа ќе се завршеше работата, наместо да ги правите овие глупости.

Фејсбук статус на Роберт Милески

За авторот

Сподели