јуни 7, 2023

Заев најавува инвестиции во патишта од 3 милијарди евра

Премиерот Зоран Заев најавува план за инвестиции во патната инфраструктура во наредните три години од приближно 3 милијарди евра. 

„Ќе изградиме 600 километри автопатишта и експресни патишта, 550 километри магистрални и регионални патишта и 1.000 километри локални патишта.

Наша стратешка цел е реализацијата на проектите: „Македонија мегалополис“, инфраструктурно поврзување меѓу најголемите центри за не повеќе од 90 минути, и „Македонија без црни точки”, вели Заев.

За авторот

Сподели