јуни 6, 2023

Јас го користам тоа што е утврдено од народот на референдум од ’91 година – така што не 80, туку 120 пратеници не можат тоа да го поправат

„Нас не нѐ спасува ортодоксијата, туку ОРТОПРАКСИЈАТА. Она што во пракса беше направено во поглед на уставното име е дека не се испочитува народната волја – што е недозволиво во една демократија.

Јас го користам тоа што е утврдено од народот на референдум од ’91 година – така што не 80, туку 120 пратеници не можат тоа да го поправат.”

Пратеникот Апасиев со контра-реплика кон премиерот Заев.

https://www.facebook.com/255990845327431/posts/666285514297960/

За авторот

Сподели