мај 28, 2023

Шекеринска: Потпишан договорот со САД за купување на 151 оклопно возило

Министерката за внатрешни работи, Радмила Шекеринска на денешната прес-конференција објави дека државата потпишала договор со американската влада за набавка на 151 воени возила од типот „OSHKOSH JLTV“ и „Stryker“. 

Шекеринска истакна дека првите возила за армијата се очекува да пристигнат кон крајот на 2021 година или почетокот на 2022 година.

Според министерката, целосното снабдување ќе се реализира во период од 4-5 години.

За авторот

Сподели