мај 28, 2023

Бектеши призна: Не се целосно реализирани трите сета на антикризни мерки на владата

Крешник Бектеши, министер за економија во гостување во емисијата Топ тема на телевизија Телма, призна дека власта не ги реализирала трите сета на антикризни мерки, односно како што рече до сега се реализирани само над 250 милиони евра, а во тек е реализација на уште 20 милиони евра кои се однесуваат на поттикнување на домашни и странски инвестиции.

-Има реализирано над 250 милиони евра, а во реализација се уште 20 милиони евра што се однесува до поттикнување на домашни или странски инвестиции, вели Бектеши.

Имено, Бектеши на прес конференција во јуни изјави дека во изминатите три месеци граѓаните од владата добиле поддршка од 550 милиони евра, со што Бектеши призна дека лажел.

За авторот

Сподели