мај 28, 2023

ЦК на ВМРО – ДПМНЕ го одби предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

Вмро Дпмне

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот Централен комитет на партијата,  им предложил на членовите свикување на вонреден конгрес, но ваквиот предлог е одбиен.

Тој предложил вонреден конгрес поради барањата на поранешни членови и функционери за промена на раководството поради лошите изборни резултати, но тоа барање е одбиено. 

ЦО на ВМРО-ДПМНЕ вечерва го избира и новиот состав на ИК, кој ќе брои помалку членови од досегашниот.

За авторот

Сподели