октомври 22, 2020

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин.

– Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа потребните медицински тестови со цел да бидат регистрирани како потенцијални кандидати за тестирање – рече Собјанин во интервју за програмата на телевизиската станица „Русија-1“.

Собјанин додаде дека повеќе од 700 луѓе ја примиле вакцината „Спутник V“ како дел од тестирањето, и дека сите се чувствуваат добро.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •