јуни 4, 2023

Што се случува со езерата во Македонија?

АЛАРМАНТНО: По Преспанското и Охридското езеро, Мавровското буквално пресуши- кој ќе понесе одговорност? (ФОТО)

Алармантна е ситуацијата со езерата во нашата земја.

Имено според фотографиите кои со денови кружат на социјалните мрежи се гледа тажната слика од нашите најголеми бисери во земјава, Преспанското, Охридското, а сега веќе и Мавровското езеро кои буквално пресушија поради негрижа на власта.

Ваквиот несоодветен третман кон природата е само уште еден доказ дека власта предводена од СДСМ буквално мува не ја лази за уништувањето на нашите национални паркови и богатства.

Фотографиите ова утро од Маврово буквално се фрапантни, а граѓаните преку социјалните мрежи веќе со недели апелираат да се спаси и Преспанското езеро, а од вчера и Охридското чие ниво на водата видливо е намалено.

На крајот ЌЕ СНОСИ ЛИ НЕКОЈ ОДГОВОРНОСТ?, е прашањето кое ги мачи речиси сите граѓани на оваа земја.

За авторот

Сподели