јуни 6, 2023

Силен земјотрес на Крит (видео)

Земјотресот од 5.7 степени близу Крит во Грција, попладнево предизвика штети. 

Од видеата кои се појавија на интернет се гледа дека има многу оштетени објекти. 

Нема податоци за загинати или повредени. 

Земјотресите се секојдневие во Грција. 

Во 1999 година во Атина имаше силен земјотрес во кој загинаа 143 луѓе. 

За авторот

Сподели