мај 28, 2023

Милески: Доцна е сега за било што

Роберт Милески
Заев и Димитров се откажаа од Гоцета уште кога потпишаа дека немаме право на никакво културно наследство од делот на Егејска Македонија, ниту право на било каква историја на тој регион, туку само на историјата во државните граници на Република Северна Креатура.

Така што не ми е јасно зошто Бугарија воопшто се малтретира со нас, кога културно може да се повика на преспанската капитулација и да ја заврши приказната. Гоце и да бил Македонец, тој бил грчки Македонец, без никаква врска со граѓаните на денешната северна креатура.

Затоа велам, доцна е сега за било што. Ја ебавме Мара на вересија.

Излези од ситуацијата постојат два, поништување на преспанската капитулација или другата солуција се крие во една песна со стиховите “Со векови окованa во пранги, од ропство пишти Македонија”. За ниту една не сме способни.

За авторот

Сподели