јуни 5, 2023

Мицкоски повика на протест: Гоце Делчев е Македонија, Гоце Делчев не треба да биде предмет на никакви преговори и разговори

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски на својот Фејсбук профил, повика на утрешниот протест на Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, со кој на сите ќе им се даде до знаење дека Гоце Делчев е Македонија и дека Гоце Делчев не треба да биде предмет на никакви преговори и разговори.

Гоце Делчев беше човек што обединуваше, којшто имаше визија. Гоце Делчев беше и ќе остане Македонецот врз основа на кој ние ќе се сеќаваме на минатото, врз основа на тоа минато ќе ја градиме иднината. Ќе го продолжиме неговото дело да обединуваме, а не да разединуваме. Ние се гордееме и сме горди Македонци што сме имале таков јунак во нашата историја, а врз основа на таа историја ќе ја градиме иднината. Гоце Делчев е столбот на современата македонска држава, Гоце Делчев е Македонија, Гоце Делчев не треба да биде предмет на никакви преговори и разговори.

15 септември 2020, 18:30 часот.
Пред министерство за правда до министерството за надворешни работи, протест на Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ – напиша Мицкоски.

За авторот

Сподели