мај 28, 2023

Жбогар: Добро е да се знае идниот официјален јазик на ЕУ

Самуел Жбогар

Евроамбасадорот во заминување, Самуел Жбогар, преку социјалните мрежи вечерва порача дека македонскиот јазик е уште еден спомен што ќе го однесе со себе дома по четиригодишниот мандат.

„Доаѓа од истата група јазици како и словенечкиот, но никој не може да го разбере по автоматизам. Затоа се вратив во училиште. Секогаш е добро да се знае (идниот) официјален јазик на ЕУ“, напиша Жбогар на Твитер.

За авторот

Сподели