мај 28, 2023

Еуростандард банка нема штедач со 7 милиони евра

По пишувањата на некои од медумите со навестување дека познат македонски спортист изгубил седум милиони евра со пропаѓањето на Еуростандард банката, во соопштение деманираше стечачајниот управник на банката,  Душко Тодевски.

-Еуростандард Банка со состојба 12 август 2020 година нема депонент физичко лице со депозит во износ од 7 милиони евра ниту депонент – физичко лице којшто има повеќе депозити во Банката во вкупен износ од 7 милиони евра и нема депонент правно лице со депозит во износ од 7 милиони евра. Оттука, во корист на точно информирање на депонентите, доверителите и севкупната јавност замолувам да не се пласира неточна информација дека депонент во Еуростандард Банка имал депозит – заштеда во износ којшто значително повеќекратно го надминува највисокиот депозит во Банката, стои во соопштението на Тодевски.

За авторот

Сподели