октомври 29, 2020

Судијката поради која е дисквалификуван Ѓоковиќ денеска се враќа на „работа“ на УС Опен

Линскиот судија Лоура Кларк поради која Новак Ѓоковиќ е дисквалификуван од УС Опен, од денеска повторно се враќа на „работа“, таа е дел од судиите ќе судат на турнирот.

Директорот на турнирот, Стејси Аластер потврди дека Кларк е добро и се враќа на вообичаените обврски.

Кларк беше ненамерно погодена со топче од страна на Ѓоковиќ, тој заработи дисквалификација според правилата на тениската игра.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •