мај 28, 2023

Битиќи: За 6-8 години ќе станеме членка на ЕУ

Фатмир Битиќи

Вицепремиерот за економски прашања на РМ, Фатмир Битиќи во „ЕУКлик“ на ТВ21 истакна дека за 6-8 години ќе станеме земја членка на Европската унија.

-Не со сонот, јас сметам дека тоа е наша мисија и во блиска иднина, велам за максимално 6-8 години ќе бидеме дел од ЕУ – посочи Битиќи.

За авторот

Сподели