јуни 5, 2023

Пожар во пристаништето бо Бејрут

Пожар

Пожарот избувна нешто повеќе од еден месец откако огромна експлозија ги уништи пристанишните објекти и околината.

Беснее пожар во пристаништето во Бејрут

Голем пожар беснее во пристаништето во главниот град на Либан, Бејрут, нешто повеќе од еден месец откако огромна експлозија ги уништи пристанишните објекти и околината. Нема непосредна информација што го предизвика пожарот денес. Скоро 200 лица загинаа, а уште повеќе се повредени кога на 4 август експлодираа 2.750 тони запленет амониум нитрат, складиран во пристаништето скоро седум години.

За авторот

Сподели