јуни 6, 2023

8 починати, 99 новозаразени со Ковид – 19

99 ново заболени од коронавирусот:

33 Скопје , Куманово 7, Штип 5, Тетово 4, Битола 6, Охрид 14, Прилеп 6 , Струга 2, Велес 2, Струмица 1, Крива Паланка 1, Кочани 6, Гостивар 1 , Гевгелија 1, Делчево 6 , Виница 1 и Македонски Брод 3

 214 Оздравени:

48 Скопје, Куманово 25 , Штип 11 , Радовиш 1, Крива Паланка 1, Кочани 2, Битола 4, Прилеп 9, Гевгелија 4 , Кичево 3, Делчево 4, Валандово 1, Неготино 3 , Кавадарци 22 , Виница 2 , Кратово 2, Свети Николе 10 , Берово 6 , Пехчево 2 , Тетово 23 и Гостивар 21

Починати:  1 Скопје, 1 Дебар, 1 Делчево, 2 Охрид, 2 Тетово и 1 Струга

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 1384

Досега се направени 159.387 тестирања за коронавирусот.

За авторот

Сподели