септември 17, 2021

Исмаил Јахоски избран од листата на ДУИ, стана независен пратеник

Како што може да се забележи и на интернет страницата на Собранието, Јахоски повеќе не фигурира на листата на пратеници од редовите на ДУИ, туку под графата независни пратеници.

Пратеничката група на ДУИ е послаба за еден пратеник, бидејќи пратеникот Исмаил Јахоски, кој беше кандидиран на листата на ДУИ во Изборната единица 5 веќе не е пратеник на партијата на Али Ахмети, туку стана независен пратеник.

Како што може да се забележи и на интернет страницата на Собранието, Јахоски повеќе не фигурира на листата на пратеници од редовите на ДУИ, туку под графата независни пратеници.

Во моментов, пратеничката група на ДУИ брои 9 пратеници.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •