мај 28, 2023

Ричард Гренел: „Не е вистина“ дека Вучиќ е притиснат да го признае Косово

Специјалниот известува на американскиот претседател за преговорите помеѓу Приштина и Белград, Ричард Гренел, демантира дека на претседателот на Србија му е врачен документ според кој Србија денеска да ја признае независноста на Косово.

Гренел на Твитер напиша дека „не е вистина“ дека на Вучиќ е притиснат да го признае Косово.

За авторот

Сподели