декември 7, 2022

Дали ДУИ блефираше со барањето за премиер Албанец, а целта беше нешто сосема друго

Според информации до кои дојде Дијалектика, целта на ДУИ не била премиер Албанец, туку тоа требало да послужи како предизборен маркетинг и монета за поткусурување во идните преговори, а всушност идејата била ДУИ да издејствува во новата Влада по секоја цена да ги задржи одредени институции под своја контрола, надградени со други барања, и тоа контрола врз министерството за финансии, гувернер на Народната Банка на Република Македонија како и генералштабот на Армијата на Република Македонија.

Сподели