декември 7, 2022

Европската комисија ја објави листата за регионот во врска со остварениот БДП во првиот квартал од 2020, Македонија на дното

Европската комисија денеска ги објави податоците во врска со остварениот раст на Бруто домашниот производ за земјите во од регионот во првиот квартал од 2020 година.

На листата Србија остварила најголем раст од 5 проценти во првиот квартал од 2020 година додека зад Србија е Црна Гора со (2,7 проценти), Босна и Херцеговина од (2,0 проценти), Косово со (1,3 проценти), па Македонија со (0,2 проценти) и Албанија (-2,5 проценти).

Сподели