декември 8, 2022

ДИК: Од обработени над 93 % од гласовите, СДСМ во предност пред ВМРО ДПМНЕ

Од обработени 93,96 од падатоците коалиицијата на СДСМ освоила 36,13 отсто од гласовите, а за коалцијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ гласале 34,65 отсто.

ДУИ освои 11, 57 отсто од гласовите, Алијанса за Албанците 8,79 отсто, Левица, 3,96 отсто, ДПА, 1,48, Интегра, 1,33 отсто од гласовите на избирачите.

Другите помали партии освоија мал процент гласови. ДИК соопшти дека вечерва нема да соопшти која партија колку мандати добила туку ќе го чека целосното пребројување на гласовите.

Сподели