декември 8, 2022

Излезност до 17 часот

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 17 часот.

Истата изнесува 38.78 проценти, досега правото на влас го оствариле 703,522 илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

ИЕ 1 – излезност од 41.07 процент

ИЕ 2 – излезност од 36.98 проценти

ИЕ 3 – излезност од 43.85 проценти

ИЕ 4 – излезност од 43.99 проценти

ИЕ 5 – излезност од 38.21 проценти

ИЕ 6 – излезност од 29.6 проценти

Сподели