декември 8, 2022

До 10ч забележана невообичаено голема излезност во повеќе места, најголема излезност во ИЕ1, најмала во ИЕ6

На гласачките места каде што има набљудувачи од граѓанската иницијатива МОСТ не се забележани неправилности, а гласањето се одвива безбедно согласно здравствените протоколи.

Според податоците на МОСТ, во Изборната единица 1 излезноста е 12,55 отсто до 10 часот.

Во Изборната единица 2, излезноста до 10 часот е 10,55 проценти, во ИЕ 3 – 13,68 отсто, ИЕ4 – 12,08 проценти, ИЕ5 – 10,99отсто, ИЕ6 – 5,56 проценти.

Сподели