декември 8, 2022

Австрија ги забрани авионските летови од Македонија поради ширење на коронавирусот

Австрија ги забрани авионските летови од Македонија, проширувајќи ја веќе постоечката листа со нови десет држави.

Како што објави тамошното министерство за здравство, новата одлука се однесува на сите шест земји од Западен Балкан, како и на Бугарија, Романија, Молдавија и Египет, а се должи на порастот на бројот на нови случаи на коронавирус.

Сподели