декември 8, 2022

Тојота го претстави својот нов “SUV”

TOYOTA воведе нов модел што би можел да се одвива добро на европскиот пазар. По примерот на помалиот Јарис и Корола доби кросовер издание. Барем во Тајланд, каде беше инаугуриран новиот модел. Судејќи според тоа што нуди и како изгледа, нема сомнение дека ќе го добие прекарот “бебе” РАВ4, што ќе биде дополнителен плус во однос на пазарот.

Подигнатата Корола сè уште се оддалечува од основниот модел однадвор, додека ентериерот остана скоро непроменет. Автомобилот долг 4,46 метри нуди целосен комфор и 487 литри багажен простор, привремено прилагодувајќи се на различните потреби на сопственикот. Моторот нуди две верзии, бензин 1,8 со 140 КС и хибрид со 122 КС. Сè на сè, Corolla Cross е уште еден добар адут на Тојота што го очекуваме и во Европа.

Сподели