ноември 28, 2022

Новите автобуси пуштени во употреба утринава

Новите автобуси на течен нафтен гас кои ги купи Град Скопје од утрово се пуштени во сообраќај од страна на Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП).

Станува збор за првите седум од 33-те нови автобуси кои пристигнаа во Скопје на крајот од мај.

Станува збор за автобуси на гас, за кои тендерот го доби „Ауто Хрватска ПСЦ“.

Сподели