декември 8, 2022

168 нови позитивни, тројца починати

корона вирус

168 ново заболени од коронавирусот:

83 Скопје, Куманово 8 , Тетово 26 , Штип 6, Прилеп 3, Битола 2, Гостивар 8 , Кочани 1, Крушево 1, Крива Паланка 1, Пробиштип 2, Струга 5 , Охрид 8, Дебар 2 , Македонски Брод 1, Свети Николе 4, Ресен 1 и Кичево 6

70 Оздравени: Скопје 48 Велес 1, Ресен 1, Гостивар 1, Кочани 1 и Тетово 18

3 Починати : 2 Скопје и Гостивар 1

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 1470

Досега се направени 72. 690 тестирања за коронавирусот.

Сподели