декември 8, 2022

Како Италијанците ја изучуваат историјата на Македонија

До редакцијата ни пристигнаа интересни фотографии од италијански атлас за ученици во четврто одделение, за тоа како италијанската наука гледа на историскиот развој на Македонија.

На сликите е јасно воочлива историската дистинкција која италијанската наука ја прави помеѓу Македонија и Грција.

На крајот последната слика ја прикажува територијата на денешна Македонија.

Сподели