ноември 28, 2022

Љупчо Палевски на прес-конференција објави дека УБК водела тајна истрага против противниците на референдумот

Љупчо Палевски на прес-конференција одржана денеска, објави тајни документи од кои се гледа дека Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) за време на референдумската кампања водела тајна операција под кодно име „АТЛАНТИК“ против сите лица кои биле против референдумот за бришење на Македонија и македонската историја. Лицата наводно се следени, прислушкувани со ПИ-мерки, а истите се окарактеризирани како македонски екстремисти.

Сподели