ноември 27, 2022

Како изгледа тестирањето за Ковид-19 на туристи на грчката граница

Грчката граница останува затворена за македонските граѓани најмалку до 15. јули, а од денеска таа е затворена и за српските државјани поради влошената состојба со Ковид-19 во Србија.

Грчките власти исто така информираа и дека голем број на српски туристи биле регистрирани за позитивни на вирусот при тестирањата на грчката граница.

Како што е познато Грција најави дека ќе прави тестови на случајно избрани туристи.

Во продолжение погледнете како изгледа тестирањето на граничниот премин Промахонас на бугарско-грчката граница.

Сподели