ноември 27, 2022

Двајца анестезиолози од вкупно 13 во најголемиот ек на пандемијата пребегаа од „8 септември“ во „Систина“

Двајца анестезиолози од вкупно 13 во Градската болница „8 септември“ во најголемиот ек на пандемијата со ковид 19 одлучиле да пребегаат во приватната болница „Систина“.

Во петокот пуштиле барање за да им се потпише отказно решение. Според други извори тврди дека едниот од анестезиолозите претходно веќе работел во приватната болница, но се вратил во Градската болница, од која сега сака повторно да замине.

Тие управуваат со респираторите, а нема ден во ГОБ „8 септември“ на респираторна машина да не се ставени 8 или 9 пациенти заразени со корона вирус, кои се наоѓаат во најтешката фаза.

Сподели