декември 8, 2022

Расте невработеноста

Без работа во јуни останале 3.656 граѓани, покажуваат податоците од Агенцијата за вработување.

Најмногу отпуштања бележи производствениот сектор, а следуваат трговијата на големо и мало и угостителството.

Анализата на Агенцијата за вработување покажува дека од почетокот на коронакризата, до јуни околу 19.000 вработени ги изгубиле работните места.

Сподели