мај 19, 2022

Поднесена кривична пријава против Заев, Димитров и други за измама заради изигрување на граѓанската волја

Олгица Трајковска објави на својот Фејсбук профил дека поднела кривична пријава против Зоран Заев, Никола Димитров и други заради изигрување на граѓаните на изборите во 2016 година.

“Драги мои,
Денеска поднесов Кривична пријава до ОЈО против Заев, Димитров и други… за кривично дело од чл.160 од КЗМ, затоа што со ИЗМАМА влијаеја на СЛОБОДНАТА волја на гласачите – КАКО да гласаат на ПИ 2016., свесно лажејќи за Името, Идентитетот, Уставот, Реформи, Смилковско, Младенов, Плати, Гаранцијата и др….”, напиша Трајковска на фејсбук.

Сподели