декември 2, 2022

Том Хенкс со јасна порака до сите кои одбиваат да носат маска:„Срам да ви е!“

Холивудскиот актер, Том Хенкс (63) беше првата sвезда што откри дека била тестирана позитивно на корона…

Сподели
 
 
 
   

За време на виртуелната прес конференција за медиумите на која зборувал за совјот нов филм , воената драма „Greyhound“, имал и неколку зборови за оние кои одбиваат да носат маски и не го применуваат правилото за социјална дистанца.

„Можеме да направиме само три работи за да го дочекаме утре: да носиме маска, да се оддалечиме на социјално ниво и да ги миеме рацете. Тие работи се толку едноставни и лесни, и срам да им е на сите што не го прават тоа“, рекол Хенкс и истакнал дека само здравиот разум може да ги спаси луѓето за време на пандемија.

Сподели