мај 19, 2022

Трамп ја нарекол Меркел “глупава”

Според повеќе анонимни членови на американските тајни служби и извори од Белата Куќа, Трамп при телефонски разговор ја нарекол германската канцеларка Меркел “глупава” и ја обвинил дека е “под руско влијание”, известува германски Фокус. Најверојатно разговорите се воделе околу изградбата на рускиот гасовод за Германија.

Сподели