мај 19, 2022

Дубровник празен

Последен ден од јуни, а главната улица во стариот дел на градот Страдун, безмалку празен. Глетка која Дубровчаните не ја паметат.

Пандемијата со корона вирусот и тоа како се одрази на туризмот, па така денес на Страдун можеше да се сретне само по некоја група туристи.

На улиците во Дубровник поголема е веројатноста да се видат гулаби отколку туристи, а ниту терасите на кафетериите не беа исполнети.

Сподели