декември 2, 2022

Нови аудио “бомби”, Заев вели “После мамето ќе им го ебам, сите што ќе влезат кај мене во коалиција”

Се појавија нови аудио снимки на Јутјуб каналот “Zoki istina“, на кои наводно се слуша гласот на Зоран Заев и друго непознато лице.

Разговорот е околу изборите во 2016-та, шарените, другите коалициони партнери, како и владиката Наум кој ќе го смирувал Заев со Мијалков.

Зоран Заев: Шарена револуција 4.8%

НЛ: Која шарена револуција, тие не се партија бе. Да се формираат како партија тие..

Зоран Заев: Не може да се формираат јас го регистрирав тоа, кај ќе се формираат.

НЛ: Како ти го регистрира?

Зоран Заев: Па го регистрирав, шарена коалицијата ќе биде кога ќе излеземе.

НЛ: Шарена коалиција а?

Зоран Заев: Сè ќе соберам на купче и шуто и рогато. Све!

НЛ: И после ќе ги пуштиш низ вода.

Зоран Заев: После мамето ќе им го ебам, сите што ќе влезат кај мене во коалиција

За владиката Наум Заев вели дека бил со сите бои мачкан, незнам дали повеќе поминува време со Мијалков или со мене.

НЛ: Дедо Наум?

Зоран Заев: А?

Нл: Дедо Наум, владиката?

Зоран Заев: Шо бе он?

НЛ: Па верник.

Зоран Заев: Не бе ни он, он е близок со Хари, Мари. И он не ми направи муабет за тоа. Не ок е оној наш владика е струмички, не можам да кажам дека не сум се видел со него, сум се видел.

НЛ: Каков човек е он?

Зоран Заев: Со сите бои обоен, измачкан. Не знам дали мине повеќе време со мене или со Сашо (Милајков). Ќе нè мири со Сашо.

Сподели