ноември 27, 2022

Шекеринска им вети на кичевчани дека ќе го завршат автопатот кон Охрид

автопат Кичево-Охрид

Радмила Шекеринска им вети на кичевци дека ќе се гради нова болница, која е во фаза на карбин повеќе од 30 години.

-Одвоивме 300 милиони денари за изградба на болницата и тој проект конечно ќе започне да се гради и ќе биде завршен многу наскоро. Инвестираме и во ТЕЦ „Осломеј“, рече Шекеринска.

Таа зборуваше и за изградбата на автопатот Кичево – Охрид, за која рече дека ќе биде завршена и пуштена во употреба во 2021 година.

Сподели