ноември 27, 2022

СЗО: Состојбата во Македонија е загрижувачка

Претставникот на Светската здравствена организација, Фабио Скано, кој престојува во земјава, изјави дека сега не е време за олеснување на мерките, а фокусот треба да биде на раната идентификација на заразените.

„Тоа што го гледаме во Македонија е загрижувачко. Не треба да ги олеснуваме мерките за заштита сè додека не се најде вакцината. Неопходно е да се вклучи општеството и да се продолжат мерките за заштита. Резултатот од непочитувањето на овие мерки може да биде експлозивна состојба која сериозно ќе ѝ наштети на економијата“, рече Фабио Скано, СЗО.

Сподели