декември 2, 2022

Директорка на основно училиште во Струга наредила да се отстрани македонскиот национален симбол, стружани и порачаа дека е срам за градот

Директорката на основното училиште “Јосип Броз Тито” во Струга им наредила на служителите од игралиштето да го отстранат нацртаниот симбол – Македонското сонце од Кутлеш.

Стружани се бесни и и порачаа дека е срам за градот.

Минатиот месец на повеќе места низ Македонија беа уништени симболи на Сонцето од Кутлеш, но друга млади лица повторно одлучија да ги нацртаат.

Пред неколку месеци Македонското сонце беше избришано и од плоштадот во Крива Паланка.

Сподели