јуни 22, 2021

Куче-робот чува овци во Нов Зеланд

Новозеландската компанија за роботика “Рокос” сподели видео како роботот налик на куче изработен од „Бостон Динамикс“, им помага на земјоделските работници – со чување и наведување на овци, инспекција на приносите на земјоделски култури и олеснување на недостигот од работна сила.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •