декември 2, 2022

Нови аудио бомби во врска со случајот „Рекет“

cba0a2a06301702d185749e7b789eb33c774c5b8

Нови аудио бомби се објавија на „Јутјуб“ поврзани со случајот Рекет, за кој вчера беа осудени  Боки 13 и Катица Јанева.

Под псевдонимот „Алибаба Тредичи“ објавени се два разговори, на кои како што тврди објавувачот, се слуша гласот на  адвокатот Васил Димишков, брат на судијката Весна Димишкова, која му одреди притвор на бизнисменот Орце Камчев во случајот „Империја“.

Annotation 2020-06-19 155719

Во објавените разговори, наводниот глас на Димишков со соговорникот го споменува Камчев, но зборува и за милионски суми на евра. Според снимките,  во втората бомба, целиот материјал е долг 57 минути и тој ќе биде предаден на јавното обвинителство, а според текстот во бомбата меѓу другите се слуша и брат на екс премиер на Македонија и лидер на политичка партија.

Сподели