ноември 27, 2022

Попуштање на мерките од понеделник

Struga

Од понеделник, 22 јуни започнуваат со работа хотелите, одлучи Владата која на седница го донесе Протоколот за работа на угостителски објекти за сместување, хотели и други угостителски објекти за сместување.

– Протоколот ги уредува процедурите за хотелско-сместувачкиот дел на објектите, потоа препораките и мерките за прием и сместување на гостите, ресторанските процедури, употребата на тоалетите, како и препораките за гостите и за постапување при појава на случај со симптоми на Ковид-19.

Владата денеска го утврди и го донесе Протоколот за работа на базените за пливачките клубови во земјава, кој утврдува дека базените се отвораат само за членови на пливачките клубови, а не и за рекреативно пливање.

Сподели